Här presenteras jurymedlemmarnas finalister i tävlingen Årets Tårtmästare 2020 samt Gilla Priset 2020. Juryns finalister presenteras utan inbördes ordning.


Jurymedlem Anna Grund

Bild på Anna Grund bakom en vit bröllopstårta.

Anna Grund driver CakesbyAnnaG. Hon har bakat tårtor i 4 år och har sedan 3 år tillbaka ett eget företag vid sidan om sitt heltidsjobb som idrottslärare. Anna älskar att lära sig nya tekniker och att låta varje tårta bli unik. Framför allt gillar hon bröllop. Hela processen från att möta brudparet till att lämna över tårtan på bröllopsdagen. Praliner har det senaste året blivit en stor del av Annas verksamhet och där är möjligheterna till variation oändliga.

Instagram: cakesbyannag | Hemsida: CakesbyAnnaG

Nedan hittar du Annas 3 favoriter.Drömmarnas Tårta | Inskickad av Silvia Pawlowska
Motivering: Underbart magisk tårta som jag inte kan se mig mätt på! Så många otroliga detaljer där färgerna går in i varandra i perfekt harmoni. Att tårtan är lika perfekt från vilken sida man än tittar är också otroligt imponeradne!

Se Drömmarnas tårta här

Drömmarnas tårta.


Djungeltårta | Inskickad av Alicja Domanska
Motivering: Så välgjord och vacker tårta med perfekt modellerade djur i ett stilrent utförande där alla djuren kommer till sin rätt. Lejonet kan vara bland det sötaste jag sett!

Se Djungeltårtan här

Djungeltårta.


Halloween | Inskickad av Zsuzsanna Deák
Motivering: Vad är väl en halloweenfest utan en skrämmande tårta som höjdpunkten på festen! Denna har skickligt utförda detaljer som skapar den perfekta halloweentårtan med massor av detaljer att upptäcka. Fantastisk detalj att baksidan är en vanlig vacker pumpa.

Se halloweentårtan här


Jurymedlem Karolina Velozo

Karolina har så länge hon kan minnas varit fascinerad av tårtor, inte bara för att de är goda, utan även av alla detaljer och former som man kan göra. Att baka och dekorerar tårtor är att göra konst i socker för henne, man kan göra otroligt mycket bara man har obegränsad fantasi, engagemang och tålamod – Något som Karolina definitivt har!

Instagram: karolina_sweetcake | Hemsida: My Sweet Pink Cake

Nedan hittar du Karolinas 3 favoriter.Black Beauty | Inskickad av Amanda Mendoza
Motivering: Stilren design med fina och eleganta detaljer som pryder denna vackra tårta. En riktigt vacker centerpiece!

Se tårtan Black Beauty här


Woodland tårta | Inskickad av Isabelle Pettersson
Motivering: Förtjusande och harmonisk som tydligt visar konstnärens passion. Alla detaljer är placerade med finess för att skapa en underbar tårta.

Se Woodland tårtan här


Flower Power | Inskickad av My Lillvede
Motivering: En explosion av vackra färger. Tårtkonstnären har valt fina torkade såväl som färska blommor för att smycka denna fantastiska vackra bröllopstårta.

Se Flower Power här


Jurymedlem Anna Winér

Anna Winér driver det kreativa instagramkontot med samma namn. Där delar hon med sig av sina allergianpassade och kreativa bakverk. Oavsett om du är vegan, glutenintolerant, diabetiker eller har någon allergi ska du alltid känna att det finns något gott även för dig. Du ska inte behöva känna dig till besvär bara för att du är allergisk. Inte anses tråkig bara för att du äter sockerfritt. Och, inte bli utesluten från festligheter bara för att du behöver specialkost. Anna vill visa att hennes recept är både enkla och goda att kunna baka “till alla”.

Instagram: anna_winer

Nedan hittar du Annas 3 favoriter.Cheshire Katten | Inskickad av Alicja Domanska
Motivering: En tårta som direkt får mig att stanna upp! Detaljrik och väldigt väl utförd. En tårta där smak och fyllningar kommer till sin rätt men förklädd till något magiskt.

Se Cheshire Katten här


Kottens babyshower | Inskickad av Thelma Hammer
Motivering: Här har tårtkonstnären verkligen lyckats skapa en verklighetstrogen stubbe! Detaljerna, färgerna, den ristade texten, ja allt är noggrant utfört men med en sådan avvägning att det förblir rustikt och verklighetstroget.

Se Kottens babyshower här


Katten från Mars | Inskickad av Marie-Louise
Motivering: Den här tårtan får mig att le direkt, så lekfull och härlig. Precis som en tårta så lyfter den smilbanden högt! Kreativt och glädjesprudlande.

Se Katten från Mars här


Lyckas med mat vill passa på att tacka för alla fantastiska bidrag i årets tävling. Vi har fått se många otroligt fina teman på de cirka 600 tårtor som deltagit. Vi riktar även ett stort tack till juryn för ert arbete med att utse finalisterna. Tack till er alla!

Här kan du se alla tävlingsbidrag till Årets Tårtmästare 2021