Här presenteras vinnarna

Vilken tävling vi har haft i år. Rekordmånga bidrag (1323 bidrag) har kommit in och juryn har fått jobba hårt för att lyckas välja sina favoriter. Kolla in de fantastiska tårtorna och juryns motiveringar. Stort grattis alla vinnare och tack till er alla som har varit med och tävlat!

Trollskog

1:a plats - Trollskogen av Jessica

Jessica, @cakedesignbyjess har skapat denna otroliga skapelse – Trollskogen.
När vi på Lyckasmedmat.se hade röstat på våra favoriter så var vi rörande överens – Trollskogen är en solklar vinnare!
Denna tårta kan man inte se sig mätt på. Detaljerna så som sprickan i svampen, mossan gjord av spongecake, stubben, svamparna och trollen gjorda i sockerpasta – ja allt är fantastiskt välgjort!
Var du än fäster dina ögon så upptäcker du något nytt som imponerar!
Det är inte bara utsidan som gör oss nyfikna – även smakerna av blåbärsmousse tillsammans med vaniljkräm, mums!

Detta är verkligen en drömmarnas tårta – STORT grattis från oss på Lyckasmedmat.se!

Så här beskriver Jessica sin tårta: ”

Den här tårtan innehåller blåbärsmousse och vaniljkräm. Spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med marsipan.

Svamphuset är gjort av ricecrispiestreat och även det är täckt med marsipan.

Fönstret är gjort av isomalt och där innanför finns ett värmeljus på batteri som bidrar till husets mysfaktor.

Mossan är en spongecake som jag med hjälp av pincett dragit loss bitar av och placerat ut för en mer verklighetstrogen effekt.

Resten av dekorationen är gjord i sockerpasta.
Det mesta är målat med airbrush.
Allt är ätbart förutom lampan och hinkens handtag.”
Se alla detaljer på tårtan här >>

Juryns motivering: En underbart kreativ tårta med smaker som gör att jag vill hugga in direkt! Många söta detaljer och att den även lyser gör bara att jag känner WOW!”

Stort grattis säger vi till Jessica som är vinnaren av Årets Tårtmästare 2023. Produkter från vår webbutik till ett värde av ca. 3000:- samt en Ankarsrum AKM från Ankarsrum till ett värde av ca. 7000:-. Totalt värde ca. 10000:-.

cartoncake

2:a plats - CartoonCake av Johanna

Johanna Strands CartoonCake  Så här beskriver Johanna sin tårta: ”

Tårta fylld med saltkola & hallonmousse. Täckt med sockerpasta i glada färger. ”Skuggad” & dekor som en tecknad tårta”
Här kan du se fler bilder på tårtan.

Juryns motivering: ” Jag har sett många varianter på den här populära tårtdesignen, men denna poppade verkligen ut med sina färger och ett perfekt utförande. Salt kola och hallon skulle man inte tacka nej till.”
”Kul att se att många har hoppat på trenden med cartoon cakes. Den här tårtskaparen har utfört trenden till perfektion med ett lekfullt yttre och goda smaker inne i tårtan. ”
Tårtan med alla detaljer hittar ni här >>

Stort grattis säger vi till Johanna som kommer på andra plats i Årets Tårtmästare 2023. Hon vinner produkter från Nordic Ware, Silikomart, PartyDeco och Callebaut. Till ett värde av ca 8000:-.

svantarta

3:e plats - En Svan prinsessas dröm av Fatma Kanat

Denna svantårta satt jag och skissade på vid arbetsbänken under många kvällar.
Den nedre delen av tårtan är av chokladbottnar fylld med en len chokladmousse med färska hallon, rostade hasselnötter samt vaniljmousse. Hela tårtan är täckt med ganache och sockerpasta, men svanens fjädrar har jag gjort av smält choklad med hjälp av en pensel som jag sedan fäste på tårtan. Den delen av tårtan är av citronbottnar fyllda med hallonmousse, vaniljmousse och färska hallon.
Toppen av tårtan tillsammans med svanens underdel är av frigolit som jag täckt med sockerpasta. Sedan har jag dekorerat med pärlor i matchande färger, små svanar och bollar av sockerpasta på toppen av tårtan som tillsammans med locket gör att tårtan blir hela 93 cm hög.

Juryns motivering: ”Denna tårta drog direkt min blick till sig. Kompositionen, detaljerna, färgerna! Att översta tårtan är på väg att tippa med alla kulor gör hela tårtan ännu mer spännande! Det finns så mycket att titta på på detta konstverk till tårta, jag är så imponerat av detaljrikedomen varje liten pärla är placerad, vilket arbete som ligger bakom. Och för att inte tala om smakerna som känns väl komponerade och klassiska. En riktig drömtårta!
Se alla detaljer på tårtan här >>

Stort grattis säger vi till Fatma som kommer på tredje plats i Årets Tårtmästare 2023. Hon vinner Fina produkter från vår webbutik, bl. a. från Silikomart, PartyDeco och Callebaut. till ett värde av ca. 6500:-

moder

Bonuspris - Till moderns ära

Som går till: Sharin Ahmed
”En enkel tårta med enkel spritsning som lyses upp av dess färgrika härliga färger.

Tårtan är fylld av blåbärsmousse och vaniljmousse på saftiga vaniljbottnar med färska blåbär. Spacklad av smörkräm.
En vacker text gjord på sockerpasta.”

Här kan du se fler bilder på tårtan.

Stort grattis säger vi till Sharin som vinner ett av Bonuspriserna med produkter från Hisab SweetKitchen till ett värde av ca. 3000:- per pris.

doptartan

Bonuspris - Doptårta av Seda

Som går till: Seda
”Alla figurer är handgjorda och ätbara.”

Här kan du se fler bilder på tårtan.

Stort grattis säger vi till Seda som vinner ett av Bonuspriserna med produkter från Hisab SweetKitchen till ett värde av ca. 3000:- per pris.

sunny

Bonuspris - SunnyYummy av Isabelle

Som går till: Isabelle Stade
”På toppen av tårtan varvas gnistrande passionsfruktsgodisar med vispad vit chokladpannacotta, krispiga marängstavar och mjuka pärlor av kokosmjölk. I mitten av tårtan sticker ett knippe sockerklubbor upp som ska representera ballonger. Nedanför finns ytterligare lite godis format som paketsnöre. Tårtan omsluts av ett band utav passionsfruktsgodis.

Täckt med: Marängsmörkräm.
Toppad med: Passionsfruktsgodis, marängstavar, sockerklubbor och pärlor av kokosmjölk.
Botten av: Anslag med smak av vanilj.
Fylld med: Vit chokladpannacotta, mango- och passionsfrukts kompott och kokospannacotta.”

Här kan du se fler bilder på tårtan.

Stort grattis säger vi till Isabelle Stade som vinner ett av Bonuspriserna med produkter från Hisab SweetKitchen till ett värde av ca. 3000:- per pris.

karlekens

Bonuspris - Kärlekens tårta av jenniefer

Som går till: jenniefer sjöstrand
”Cokladbottnar med chokladmousse , karamellpannacotta och swissmarängsmörkräm smak av vanilj. Toppat med färska jordgubbar, röda rosor och vit brudslöja.”

Här kan du se fler bilder på tårtan.

Stort grattis säger vi till jenniefer sjöstrand som vinner ett av Bonuspriserna med produkter från Hisab SweetKitchen till ett värde av ca. 3000:- per pris.

rain

Bonuspris - Rainbow dream av Sara

Som går till: Sara Claar
”Vaniljbottnar fyllda med grädde/philadelfia, jordgubbar och fläder-limecurd. Täckt med Marängsmörkräm och dekorerad med handgjorda sockerpasta dekorationer”

Här kan du se fler bilder på tårtan.

Stort grattis säger vi till Sara Claar som vinner ett av Bonuspriserna med produkter från Hisab SweetKitchen till ett värde av ca. 3000:- per pris.

30

Bonuspris - Allt-i-ett av Linette

Som går till: Linette
”Denna drömtårta består av saftiga vaniljbottnar fyllda med vaniljkräm och färska jordgubbar. Tårtan är toppad med marängsmörkräm, chokladdoppade jordgubbar, oreo och vanilj cakepops doppade i vit choklad, mini vit choklad, kinder maxi och även dekorationer i sockerpasta med temat afterski.”

Här kan du se fler bilder på tårtan.

Stort grattis säger vi till Linette som vinner ett av Bonuspriserna med produkter från Hisab SweetKitchen till ett värde av ca. 3000:- per pris.

chokladdromen

Chokladpris - Chokladdröm med björnbär och yoghurtmousse

Som går till: Ellanore Rollvén
”Två browniebottnar med björnbär och emellan en fräsch yoghurtmousse som bryter av sötman. Tårtan täcks med chokladfrosting och toppas med björnbär, blåbär, röda vinbär och mynta. Kanten kläs av hemgjorda dekorationer av mörk choklad”

Här kan du se fler bilder på tårtan.

Stort grattis säger vi till Ellanore Rollvén som vinner ett av Chokladpriserna med choklad redskap från Callebaut av absolut bästa kvalitet till ett värde av ca. 6500:- per pris.

mamma-50

Chokladpris - Mammas 50-års vintagetårta

Som går till: Linn Rosén
”Tårtan bakades till min älskade mamma som fyllt 50 år. Självklart fylldes den med hennes favorit- saltkola med saftiga chokladbottnar och täcktes med en chokladmarängsmörkräm. Dekorationen består av chokladmarängsmörkräm i olika nyanser av choklad.”

Här kan du se fler bilder på tårtan.

Stort grattis säger vi till Linn Rosén som vinner ett av Chokladpriserna med choklad redskap från Callebaut av absolut bästa kvalitet till ett värde av ca. 6500:- per pris.