Vinnarna i Årets Tårtmästare 2020 är korade! Kolla in de fantastiska tårtorna, juryns motiveringar och tävlingens priser.


Tredje plats går till Höstens Drottning, inskickad av My Lillvede

Elegant och pompös! Tårtkonstnären har minutiös placerat blommorna och detaljer så att tårtan blir en enastående centerpiece på ett bröllop! Så beskriver juryn denna skapelse. Vaniljbottnar penslade med passionsfruktssirap och fyllda med hallonsylt och passionsfruktssmörkräm. Täckt med marängsmörkräm. Dekorerad med smörkrämsmålning i mjuka höstiga toner, ätbara guldblad och närodlade svenska blommor.

Grattis My Lillvede till tredjepriset som är ett presentkort i webbutiken lyckasmedmat.se till ett värde av 1000 kronor.


Andra plats går till Namngivningstårta med skogsdjur inskickad av Martina Leek

Juryns motivering till finalplatsen var att det är en otroligt välgjord och detaljrik tårta som direkt fångade uppmärksamheten. Den tar en med på en resa till sagornas värld och varje litet djur har sin personlighet och charm. För varje gång man tittar på tårtan ser man nya detaljer och förstår att skaparen inte låtit något gå åt slumpen. Underbart välgjord och sagolikt fin!

Tårtan är bakad med vaniljbottnar blåbärsmousse, blåbärskompott och färskostmousse. Den är spacklad med vaniljmarängsmörkräm och täckt i marsipan. Stubbarnas färg är målad med airbrush. Djuren och övrig dekor är tillverkade i sockerpasta.

Grattis Martina Leek till andra priset som är ett presentkort i webbutiken lyckasmedmat.se till ett värde av 1500 kronor.


Första plats och vinnare av titeln Årets Tårtmästare 2020 går till tårtan Astrid inskickad av Veronica Aster

Juryn hyllar tårtan som ett riktigt mästerverk. Detaljerna, färgerna, tiden som ligger bakom. En stor applåd till skaparen som verkligen visar på perfektion och konsten att skapa något utöver det vanliga av en tårta. Stor kreativitet med otroligt många verklighetstrogna och välarbetade detaljer, tårtkonstnären har lyckats skulptera en fantastiskt tårta!

Tårtan är fylld med vaniljbottnar, vaniljkräm och hallonkompott. Spacklad med smörkräm och helt täckt/skulpturerad med marsipan. Handmålade detaljer med ätbar färg så som ögon och skuggningar

I finalen är det detaljerna och resultatet som ger tårtan en första plats. Grattis till Veronica Aster som tar hem första priset i tävlingen, som är en KitchenAid Artisan 4,8 liter till ett värde av 5999 kronor.


Stort grattis till alla!