Tårta Piratskepp

Dela:

Facebook
Pinterest
Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare - Tårtdekoration 2013, insänt av Brenda Hilding.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta tårtan!
Loading...

Typ av tårta: födelsedag tårta
Täck med: sugar paste som jag handfärgat i den ljus blå nyanser
bottnar av: chokladbottnar
fylld med: jordgubbsmousse och choklad smörkräm (allt gjorts hemma)

Min son önskade sig en piratskepptårta, jag fick veta det redan i november förra året då började jag planera hur skulle den se ut.
Jag ville göra något kul då skulle komma ganska många kompisar och familj bestämde jag mig för att göra en ganska stor tårta.

den ända delen av tårta som är inte ätbar är de små flagor som ni ser framme, resten är ätbar.

Jag skickar flera bilder där ni kan se hur jag gjorde skeppet. Jag gillar att jobba med sugarpaste (socker pasta) det är därför jag använde den)

Chokladbottnar är spacklat med jorgubbsmarmelad och sen spritsat jordgubssmousse, tårtan är högt (fyra bottnar),sen gjorde jag en vaniljsmörkräm för att spackla tårtan och täcka därefter med den ljusblåa sugarpaste.
Skeppet är gjort av chokladbottnar som jag har skurit med skepp formen och satt ihop med chokladsmörkräm, täck med chokladsmörkräm och sen med choklad sugarpaste. Alla detaljer är gjorda i sugarpaste.

piratskepp-1 piratskepp-2 piratskepp-3 piratskepp-4 piratskepp-5 piratskepp-6

(Visited 395 times, 1 visits today)
Kategorier

Marsipan

Hos oss på Lyckasmedmat.se hittar du ett stor utbud av marsipan. Vi har över 30 olika nyanser på marsipan till dina tårtor och dekorationer. Med daglig leverans och lager påfyllning  varje vecka, erbjuder vi en färsk marsipan med lång hållbarhet från pålitliga tillverkare.

Sockerpasta

Lättarbetad sockerpasta i över 80 olika färger och 30 olika smaker från pålitliga tillverkare hos Lyckasmedmat.se. Vi erbjuder daglig leverans och du kan alltid lita på att våran sockerpasta är färsk när den kommer hem till dig, då vi fyller på lagret minst en gång i veckan.

Tårttillbehör

Dekorera dina tårtor och andra bakverk enklare och roligare med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör för bak- och tårtdekor. Hos lyckasmedmat.se hittar du en mängd olika tårttillbehör. Bland annat  modelleringsverktyg, smoothers, tårtringar och dekorations-set. 

Pastafärger

Hos Lyckasmedmat.se hittar du pastafärg som du kan använda till att färga t.ex. sockerpasta, marsipan, gum paste och frosting. Pastafärg är en en mycket dryg geléfärg som är fastare och mer koncentrerade än en vanlig karamellfärg.

Tårtdekorationer

Hos Lyckasmedmat.se hittar du tårtdekorationer till tårtor, kakor och cupcakes i olika mönster, figurer och former. Med hjälp av redskap, tillbehör, silikonformar och utstickare kan du även tillverka dekorationerna till din tårta själv.  

Bakformar

Lyckasmedmat.se erbjuder en mängd olika bakformar i både silikon, aluminium och non-stick. Hos oss hittar du Springformar, pajformar, brödformar, muffinsplåtar och tårtformar i roliga motiv såsom bilar och fjärilar.

Tårtformar

Hitta de rätta tårtformarna hos Lyckasmedmat.se och gör baket roligare! Hos oss hittar du tårtformar i många olika storlekar och modeller, bl.a. runda, hjärtformade och fyrkantiga. Du hittar även set för t.ex. våningstårtor

Liknande tårtor

Trädgårdslycka

När svärmor som lever för sin trädgård och vackra blommor fyller jämnt krävs en extra kreativ tårta. En vattenkanna som är fylld med blommor.

Unicorntårta

En unicorntårta med vaniljbottnar, hallonmousse och dumlefluff.