TARDIS Bröllopstårta

Dela:

Facebook
Pinterest
Ja, det är faktiskt en tårta. Två av mina bästa vänner skulle gifta sig, och då både de och jag har en stor förkärlek till tv-serien Doctor Who, frågade de mig om jag skulle kunna skapa deras bröllopstårta i formen av tidsmaskinen från den klassiska sci-fi serien. Detta tyckte jag lät som en riktigt rolig utmaning, och en rolig idé till en annorlunda bröllopstårta, och det blev min bröllopspresent till dem. Jag och dem blev riktigt nöjda.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 33 Röster medelbetyg: 4,24 av 5
Klicka på stjärnorna för att ge betyg. Du kan endast rösta en gång per bidrag. Det kan ta upp till 2 timmar innan ditt betyg syns.
Loading...

Tårtan på bilden blev ca 45 cm hög och bestod av tre våningar ovanpå varandra. För att hålla sig stabil gick en tjockare pinne genom hela tårtan, som i sin tur var fastborrad i den undre tårtbrickan. Tårtan själv är gjord av chokladbottnar med en chokladmoussefyllning och en fräsch fyllning gjord på lemoncurd och mascarpone-ost. Tårtan är sedan täckt av marängsmörkräm och paneler av vit egengjord modelleringschoklad, färgad blå, då den var stabilare att använda än till exempel sockerpasta. Fönster och skyltar är sedan gjorda av sockerpasta.

Fler bilder
Insänd av:
Anna Lerneryd
(Visited 40 times, 1 visits today)
Kategorier

Marsipan

Hos oss på Lyckasmedmat.se hittar du ett stor utbud av marsipan. Vi har över 30 olika nyanser på marsipan till dina tårtor och dekorationer. Med daglig leverans och lager påfyllning  varje vecka, erbjuder vi en färsk marsipan med lång hållbarhet från pålitliga tillverkare.

Sockerpasta

Lättarbetad sockerpasta i över 80 olika färger och 30 olika smaker från pålitliga tillverkare hos Lyckasmedmat.se. Vi erbjuder daglig leverans och du kan alltid lita på att våran sockerpasta är färsk när den kommer hem till dig, då vi fyller på lagret minst en gång i veckan.

Tårttillbehör

Dekorera dina tårtor och andra bakverk enklare och roligare med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör för bak- och tårtdekor. Hos lyckasmedmat.se hittar du en mängd olika tårttillbehör. Bland annat  modelleringsverktyg, smoothers, tårtringar och dekorations-set. 

Pastafärger

Hos Lyckasmedmat.se hittar du pastafärg som du kan använda till att färga t.ex. sockerpasta, marsipan, gum paste och frosting. Pastafärg är en en mycket dryg geléfärg som är fastare och mer koncentrerade än en vanlig karamellfärg.

Tårtdekorationer

Hos Lyckasmedmat.se hittar du tårtdekorationer till tårtor, kakor och cupcakes i olika mönster, figurer och former. Med hjälp av redskap, tillbehör, silikonformar och utstickare kan du även tillverka dekorationerna till din tårta själv.  

Bakformar

Lyckasmedmat.se erbjuder en mängd olika bakformar i både silikon, aluminium och non-stick. Hos oss hittar du Springformar, pajformar, brödformar, muffinsplåtar och tårtformar i roliga motiv såsom bilar och fjärilar.

Tårtformar

Hitta de rätta tårtformarna hos Lyckasmedmat.se och gör baket roligare! Hos oss hittar du tårtformar i många olika storlekar och modeller, bl.a. runda, hjärtformade och fyrkantiga. Du hittar även set för t.ex. våningstårtor

Liknande tårtor

Pastel regnbågs tårta

Två pastel tårtor med regnbågs tema till en namngivelse. Båda tårtorna är sammanlänkade med en regnbåge i sockerpasta