Studenten 2016

Dela:

Facebook
Pinterest
Studenttårta i två våningar med sockerblommor. Smaker blåbär och citron.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta tårtan!
Loading...

Bottentårtan, 30 cm, är av vanlig lätt sockerkaksbotten.
Fyllningarna mellan lagren är egna plockade blåbär, blåbärssylt plus en blandning av grädde vaniljkräm och citronkräm. Sen är den spacklad med smörkräm och täckt av sockerpasta.
Övre tårtan, 20 cm, är av lätt sockerkaksbotten färgad i rutor med gult och blått (som det är i riktiga studentmössor) Fyllningen här fick vara bara blandningen av grädde, vaniljkräm och citronkräm eftersom jag inte ville förstöra “ruteffekten”. Även denna tårta är spacklad med smörkräm och klädd i sockerpasta. Den ligger på ett “våningsfat” uppstaplad med sugrör förstärkta med grillpinnar. Dessutom med en lutning för att sockerblommorna ska liksom “välla fram” under mössan.
Emblemet på mössan är målad i guld och “stenen” är gjord av ätbart glas färgat i lila för estet (som sonen gick). Därför är också en elgitarr i målad sockerpasta på sin plats över tre Kalla-blommor i blått och gult. Sen är det rosor och lite andra olika blommor i blått och gult, med vissa inslag i guld. Alla blommorna är ströade med glitter. På mössans ovansida har jag skrivit sonens namn, klass, student och datum, samt två vita duvor som flyger och ska illustrera friheten efter skolan. Skärmen är av målad sockerpasta och har fått stöd av en bit kartong som är instucken mellan tårta och plattan.
Slutligen spritsade jag dit löv i grönt mellan blommorna och på sidorna samt stringar och småblommor i blått och gult på sidorna med royal icing.

Insänd av:
Elisabeth Källblad
(Visited 143 times, 1 visits today)
Kategorier

Marsipan

Hos oss på Lyckasmedmat.se hittar du ett stor utbud av marsipan. Vi har över 30 olika nyanser på marsipan till dina tårtor och dekorationer. Med daglig leverans och lager påfyllning  varje vecka, erbjuder vi en färsk marsipan med lång hållbarhet från pålitliga tillverkare.

Sockerpasta

Lättarbetad sockerpasta i över 80 olika färger och 30 olika smaker från pålitliga tillverkare hos Lyckasmedmat.se. Vi erbjuder daglig leverans och du kan alltid lita på att våran sockerpasta är färsk när den kommer hem till dig, då vi fyller på lagret minst en gång i veckan.

Tårttillbehör

Dekorera dina tårtor och andra bakverk enklare och roligare med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör för bak- och tårtdekor. Hos lyckasmedmat.se hittar du en mängd olika tårttillbehör. Bland annat  modelleringsverktyg, smoothers, tårtringar och dekorations-set. 

Pastafärger

Hos Lyckasmedmat.se hittar du pastafärg som du kan använda till att färga t.ex. sockerpasta, marsipan, gum paste och frosting. Pastafärg är en en mycket dryg geléfärg som är fastare och mer koncentrerade än en vanlig karamellfärg.

Tårtdekorationer

Hos Lyckasmedmat.se hittar du tårtdekorationer till tårtor, kakor och cupcakes i olika mönster, figurer och former. Med hjälp av redskap, tillbehör, silikonformar och utstickare kan du även tillverka dekorationerna till din tårta själv.  

Bakformar

Lyckasmedmat.se erbjuder en mängd olika bakformar i både silikon, aluminium och non-stick. Hos oss hittar du Springformar, pajformar, brödformar, muffinsplåtar och tårtformar i roliga motiv såsom bilar och fjärilar.

Tårtformar

Hitta de rätta tårtformarna hos Lyckasmedmat.se och gör baket roligare! Hos oss hittar du tårtformar i många olika storlekar och modeller, bl.a. runda, hjärtformade och fyrkantiga. Du hittar även set för t.ex. våningstårtor

Liknande tårtor

Dop tårta

Två våningstårta dekorerad med sockerpasta, isomalt, rosor, fjärar och prinsesskrona.