Studenten 2016

Dela:

Facebook
Pinterest
Studenttårta i två våningar med sockerblommor. Smaker blåbär och citron.

Bottentårtan, 30 cm, är av vanlig lätt sockerkaksbotten.
Fyllningarna mellan lagren är egna plockade blåbär, blåbärssylt plus en blandning av grädde vaniljkräm och citronkräm. Sen är den spacklad med smörkräm och täckt av sockerpasta.
Övre tårtan, 20 cm, är av lätt sockerkaksbotten färgad i rutor med gult och blått (som det är i riktiga studentmössor) Fyllningen här fick vara bara blandningen av grädde, vaniljkräm och citronkräm eftersom jag inte ville förstöra “ruteffekten”. Även denna tårta är spacklad med smörkräm och klädd i sockerpasta. Den ligger på ett “våningsfat” uppstaplad med sugrör förstärkta med grillpinnar. Dessutom med en lutning för att sockerblommorna ska liksom “välla fram” under mössan.
Emblemet på mössan är målad i guld och “stenen” är gjord av ätbart glas färgat i lila för estet (som sonen gick). Därför är också en elgitarr i målad sockerpasta på sin plats över tre Kalla-blommor i blått och gult. Sen är det rosor och lite andra olika blommor i blått och gult, med vissa inslag i guld. Alla blommorna är ströade med glitter. På mössans ovansida har jag skrivit sonens namn, klass, student och datum, samt två vita duvor som flyger och ska illustrera friheten efter skolan. Skärmen är av målad sockerpasta och har fått stöd av en bit kartong som är instucken mellan tårta och plattan.
Slutligen spritsade jag dit löv i grönt mellan blommorna och på sidorna samt stringar och småblommor i blått och gult på sidorna med royal icing.

Insänd av:
Elisabeth Källblad
(Visited 123 times, 1 visits today)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Bli först att betygsätta tårtan!
Loading...
Kategorier

Liknande tårtor

Rosadröm

En ljusrosa sofitiskerad och detaljrik födelsedagstårta till en tjej som älskar rosa

Drömmarnas tårta

Födelsedagstårta med olika färger och texter med små önskningar till min syster