Naken bröllopstårta från Dalarna

Dela:

Facebook
Pinterest
Pampig och rustik bröllopstårta med fräscha smaker. Passande till festmiljön i en bystuga i Dalarna med utsikt över blomsterängar och Siljan. Vigseln vid Siljans strand var som tagen ur en tecknad film. Festmenyn var helt vegetarisk.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta tårtan!
Loading...

Bottnarna bakades i ett set av bakformar från Wilton med måtten 35, 30, 25 och 20 cm. Jag använde ett helt vanligt tårtbottenrecept med både vetemjöl och potatismjöl för att få lätta och fluffiga bottnar. Varje kaka delades i tre delar och mellanlagren bestod av egengjord hallonmousse, vit chokladmousse med Philadelphia färskost och jordgubbsskivor. Tårtan fraktades ogarnerad i inplastade sektioner till festlokalen. Monteringen gjordes direkt på serveringsbordet, snabbt och enkelt tack vare att varje sektion låg på en separatorplatta och varje våning stöttades upp av ett antal tillkapade tårtpelare av trä. Dekorationsbären fastsattes med lite frosting som jag hade med i en spritspåse.

Fler bilder
Insänd av:
Catharina Nilsson
(Visited 174 times, 1 visits today)
Kategorier

Marsipan

Hos oss på Lyckasmedmat.se hittar du ett stor utbud av marsipan. Vi har över 30 olika nyanser på marsipan till dina tårtor och dekorationer. Med daglig leverans och lager påfyllning  varje vecka, erbjuder vi en färsk marsipan med lång hållbarhet från pålitliga tillverkare.

Sockerpasta

Lättarbetad sockerpasta i över 80 olika färger och 30 olika smaker från pålitliga tillverkare hos Lyckasmedmat.se. Vi erbjuder daglig leverans och du kan alltid lita på att våran sockerpasta är färsk när den kommer hem till dig, då vi fyller på lagret minst en gång i veckan.

Tårttillbehör

Dekorera dina tårtor och andra bakverk enklare och roligare med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör för bak- och tårtdekor. Hos lyckasmedmat.se hittar du en mängd olika tårttillbehör. Bland annat  modelleringsverktyg, smoothers, tårtringar och dekorations-set. 

Pastafärger

Hos Lyckasmedmat.se hittar du pastafärg som du kan använda till att färga t.ex. sockerpasta, marsipan, gum paste och frosting. Pastafärg är en en mycket dryg geléfärg som är fastare och mer koncentrerade än en vanlig karamellfärg.

Tårtdekorationer

Hos Lyckasmedmat.se hittar du tårtdekorationer till tårtor, kakor och cupcakes i olika mönster, figurer och former. Med hjälp av redskap, tillbehör, silikonformar och utstickare kan du även tillverka dekorationerna till din tårta själv.  

Bakformar

Lyckasmedmat.se erbjuder en mängd olika bakformar i både silikon, aluminium och non-stick. Hos oss hittar du Springformar, pajformar, brödformar, muffinsplåtar och tårtformar i roliga motiv såsom bilar och fjärilar.

Tårtformar

Hitta de rätta tårtformarna hos Lyckasmedmat.se och gör baket roligare! Hos oss hittar du tårtformar i många olika storlekar och modeller, bl.a. runda, hjärtformade och fyrkantiga. Du hittar även set för t.ex. våningstårtor

Liknande tårtor

Greta gris tårta

En Peppa Pig tårta är en klar stämningshöjare på kalaset, vem älskar inte den söta lilla grisen? 🙂