Kungliga Krigsvetenskapliga Tårtan

Dela:

Facebook
Pinterest
Drömmen om att avsluta masterexamen på Försvarshögskolan är äntligen här. Det ska så klart firas! Med deras egen heraldiska sköld som inspiration, klassiska smaker, en majestetisk målning i smörkräm (då ingen uppskattar sockerfondant) och en vitchoklads krona fylld med förväntan presenteras: Den Kungliga Krigsvetenskapliga Tårtan
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor Bli först att betygsätta tårtan!

Klicka på stjärnorna för att ge betyg, klicka på stjärnan längst till vänster för att ge betyg 1 och längs till höger för betyg fem. Du kan endast rösta en gång per bidrag. Det kan ta upp till 2 timmar innan ditt betyg syns.
Loading...

Denna tårta är vispad med en elvisp från 90-talet, som jag fick från min farmor då jag själv inte haft råd att införskaffa mig själv riktiga bakverktyg sedan jag flyttade tillbaka till Sverige 2019.

Så,
Botten: en klassisk vanilj sponge med hint av citrus i varannat lager.

Fyllning:
Lager 1 och 4: krossade hallon/blåbär lätt rörda med grädde
Lager 2: blåbärssylt gjord med chiafrön, sötad med en cream cheese glasyr
Lager 3: hallon och blåbärsmousse
Lager 5:Hallonsylt gjord med chiafrön, sötad med cream cheese glasyr

Täckt med en swiss meringue butter cream i två lager.

Toppad med:
Kronan är skapt i vit choklad, dammad med ätbart guldpulver.
I denna är det hallon sponge, dränkta i en osötad hallonsaft för att ge färgen samt krossade hallon, täckt med ett tunt lager av swiss meringue butter cream.

Garnerad med vitchoklad kulor dammade i silverpulver och sedan florsocker.

Emblemet för skölden är utskuren med kniv och sedan fylld med mer ofärgad butter cream för att putsas med guldpulver med en liten oanvänd pensel jag hittade i allt-i-allo lådan.

Fler bilder
Insänd av:
Enya Holesäter
(Visited 27 times, 1 visits today)
Kategorier

Marsipan

Hos oss på Lyckasmedmat.se hittar du ett stor utbud av marsipan. Vi har över 30 olika nyanser på marsipan till dina tårtor och dekorationer. Med daglig leverans och lager påfyllning  varje vecka, erbjuder vi en färsk marsipan med lång hållbarhet från pålitliga tillverkare.

Sockerpasta

Lättarbetad sockerpasta i över 80 olika färger och 30 olika smaker från pålitliga tillverkare hos Lyckasmedmat.se. Vi erbjuder daglig leverans och du kan alltid lita på att våran sockerpasta är färsk när den kommer hem till dig, då vi fyller på lagret minst en gång i veckan.

Tårttillbehör

Dekorera dina tårtor och andra bakverk enklare och roligare med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör för bak- och tårtdekor. Hos lyckasmedmat.se hittar du en mängd olika tårttillbehör. Bland annat  modelleringsverktyg, smoothers, tårtringar och dekorations-set. 

Pastafärger

Hos Lyckasmedmat.se hittar du pastafärg som du kan använda till att färga t.ex. sockerpasta, marsipan, gum paste och frosting. Pastafärg är en en mycket dryg geléfärg som är fastare och mer koncentrerade än en vanlig karamellfärg.

Tårtdekorationer

Hos Lyckasmedmat.se hittar du tårtdekorationer till tårtor, kakor och cupcakes i olika mönster, figurer och former. Med hjälp av redskap, tillbehör, silikonformar och utstickare kan du även tillverka dekorationerna till din tårta själv.  

Bakformar

Lyckasmedmat.se erbjuder en mängd olika bakformar i både silikon, aluminium och non-stick. Hos oss hittar du Springformar, pajformar, brödformar, muffinsplåtar och tårtformar i roliga motiv såsom bilar och fjärilar.

Tårtformar

Hitta de rätta tårtformarna hos Lyckasmedmat.se och gör baket roligare! Hos oss hittar du tårtformar i många olika storlekar och modeller, bl.a. runda, hjärtformade och fyrkantiga. Du hittar även set för t.ex. våningstårtor

Liknande tårtor