Imperial Star Destroyer (tårtversionen)

Dela:

Facebook
Pinterest
Ett tårtprojekt jag fick äran att göra till ett Star Wars-bröllop tidigare i år. 1 m lång, 60 cm bred.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 106 Röster medelbetyg: 4,60/5
Klicka på stjärnorna för att ge betyg, klicka på stjärnan längst till vänster för att ge betyg 1 och längs till höger för betyg fem. Du kan endast rösta en gång per bidrag. Det kan ta upp till 2 timmar innan ditt betyg syns.
Loading...

Bröllopet hölls förstås 4 maj (May the Fourth be with you) och jag kom i kontakt med brudparet genom rekommendation. De förklarade sin idé som var specifikt satt på just den farkosten, och jag återkom på konsultationen med tre förslag i tre olika budget. I filmen är farkosten otroligt detaljerad och till min stora lycka valde brudparet att gå på min linje om att ha tårtan flygande och att sätta de detaljerna i större svep – att fokusera på helhet före extremt tidskrävande detaljarbete som kanske ändå inte skulle komma till sin rätt på kvällen.

Tårtan är uppbyggd på en ställning svetsad till ändamålet. Jag har använt mig av flera material men så lätta material som möjligt på de ställen som inte ska vara tårta – och tårta är det på ovandelen av själva farkosten, samt tornet. Hela skapelsen är täckt med sockerpasta och avslutad med airbrush. Lamporna är självklart satta på ställen som inte har kontakt med tårtan, och dessa är sladdfria så att de varken behöver vägguttag eller har sladdar som hänger någonstans.

Smakerna som brudparet valde blev om vartannat vanilj- och chokladbottnar med fyllningarna citron, hallon och earl grey. Total storlek är drygt 1 m lång och 60 cm bred och den serverade 70 personer.

Fler bilder
Insänd av:
Josefin Emteryd
(Visited 165 times, 1 visits today)
Kategorier

Marsipan

Hos oss på Lyckasmedmat.se hittar du ett stor utbud av marsipan. Vi har över 30 olika nyanser på marsipan till dina tårtor och dekorationer. Med daglig leverans och lager påfyllning  varje vecka, erbjuder vi en färsk marsipan med lång hållbarhet från pålitliga tillverkare.

Sockerpasta

Lättarbetad sockerpasta i över 80 olika färger och 30 olika smaker från pålitliga tillverkare hos Lyckasmedmat.se. Vi erbjuder daglig leverans och du kan alltid lita på att våran sockerpasta är färsk när den kommer hem till dig, då vi fyller på lagret minst en gång i veckan.

Tårttillbehör

Dekorera dina tårtor och andra bakverk enklare och roligare med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör för bak- och tårtdekor. Hos lyckasmedmat.se hittar du en mängd olika tårttillbehör. Bland annat  modelleringsverktyg, smoothers, tårtringar och dekorations-set. 

Pastafärger

Hos Lyckasmedmat.se hittar du pastafärg som du kan använda till att färga t.ex. sockerpasta, marsipan, gum paste och frosting. Pastafärg är en en mycket dryg geléfärg som är fastare och mer koncentrerade än en vanlig karamellfärg.

Tårtdekorationer

Hos Lyckasmedmat.se hittar du tårtdekorationer till tårtor, kakor och cupcakes i olika mönster, figurer och former. Med hjälp av redskap, tillbehör, silikonformar och utstickare kan du även tillverka dekorationerna till din tårta själv.  

Bakformar

Lyckasmedmat.se erbjuder en mängd olika bakformar i både silikon, aluminium och non-stick. Hos oss hittar du Springformar, pajformar, brödformar, muffinsplåtar och tårtformar i roliga motiv såsom bilar och fjärilar.

Tårtformar

Hitta de rätta tårtformarna hos Lyckasmedmat.se och gör baket roligare! Hos oss hittar du tårtformar i många olika storlekar och modeller, bl.a. runda, hjärtformade och fyrkantiga. Du hittar även set för t.ex. våningstårtor

Liknande tårtor

Påsktårta

En mjölkproteinfri och nötfri påsktårta med passionsmousse, chokladganache och påskgodis