Sockerpasta/ Tårtmästare 2018/ Tårtor med temat Film

Imperial Star Destroyer (tårtversionen)

Ett tårtprojekt jag fick äran att göra till ett Star Wars-bröllop tidigare i år. 1 m lång, 60 cm bred.

Bilden inskickad av Josefin Emteryd

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 106Röster medel: 4,60 av 5
Loading...

Bröllopet hölls förstås 4 maj (May the Fourth be with you) och jag kom i kontakt med brudparet genom rekommendation. De förklarade sin idé som var specifikt satt på just den farkosten, och jag återkom på konsultationen med tre förslag i tre olika budget. I filmen är farkosten otroligt detaljerad och till min stora lycka valde brudparet att gå på min linje om att ha tårtan flygande och att sätta de detaljerna i större svep – att fokusera på helhet före extremt tidskrävande detaljarbete som kanske ändå inte skulle komma till sin rätt på kvällen.

Tårtan är uppbyggd på en ställning svetsad till ändamålet. Jag har använt mig av flera material men så lätta material som möjligt på de ställen som inte ska vara tårta – och tårta är det på ovandelen av själva farkosten, samt tornet. Hela skapelsen är täckt med sockerpasta och avslutad med airbrush. Lamporna är självklart satta på ställen som inte har kontakt med tårtan, och dessa är sladdfria så att de varken behöver vägguttag eller har sladdar som hänger någonstans.

Smakerna som brudparet valde blev om vartannat vanilj- och chokladbottnar med fyllningarna citron, hallon och earl grey. Total storlek är drygt 1 m lång och 60 cm bred och den serverade 70 personer.

Fler bilder
Insänd av:
Josefin Emteryd
(Visited 9 times, 2 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

ett × 1 =