Födelsedagstårta

Dela:

Facebook
Pinterest
Oreo choklad tårta med hallon mousse och oreo choklad kräm, täckt med marshmellow fondant
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 19 Röster medelbetyg: 4,58/5
Klicka på stjärnorna för att ge betyg. Du kan endast rösta en gång per bidrag. Det kan ta upp till 2 timmar innan ditt betyg syns.
Loading...

Min son fyllde 18 år och till hans födelsesdagsfest gjorde jag denne tårtan med gym tema. Han älskar att träna. Tårta med underbar smak av choklad kombinerad med en fräsh antydan av hallon. (Hallonmousse) Tårtbotten är gjord med kefir som gör att tårtan blir saftig och förblir så i många dagar. Tårtan har 3 fyllningar, 2 med oreo choklad kräm och 1 fyllning med hallon mousse. Jag lagar oreo choklad krämen med å koka upp grädde, och bryta upp Marabou’s oreo choklad i bitar och lägger dem i en skål När gräddan är kokat upp, häller jag den över chokladen och röra om till chokladen är smältad. Så får den stå i kylen över natten. För den används, vispar jag upp den til en fluffy kräm som har läkra bitar av oreo. Jag täcker tårtan med vaniljsmörkräm och sätter den i kylen et tag så smörkrämen blir lite fast för jag täckar den med marshmellow fondant . All decor är självlagat och är av sugarpaste, vikter, träningsbagg med vattenflaska och hannduk. Oreo käx runt hele tårtan. Foton är gjord av ätbart sockerpapper.

Insänd av:
May-elin Schmidt westgård
(Visited 227 times, 1 visits today)
Kategorier

Marsipan

Hos oss på Lyckasmedmat.se hittar du ett stor utbud av marsipan. Vi har över 30 olika nyanser på marsipan till dina tårtor och dekorationer. Med daglig leverans och lager påfyllning  varje vecka, erbjuder vi en färsk marsipan med lång hållbarhet från pålitliga tillverkare.

Sockerpasta

Lättarbetad sockerpasta i över 80 olika färger och 30 olika smaker från pålitliga tillverkare hos Lyckasmedmat.se. Vi erbjuder daglig leverans och du kan alltid lita på att våran sockerpasta är färsk när den kommer hem till dig, då vi fyller på lagret minst en gång i veckan.

Tårttillbehör

Dekorera dina tårtor och andra bakverk enklare och roligare med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör för bak- och tårtdekor. Hos lyckasmedmat.se hittar du en mängd olika tårttillbehör. Bland annat  modelleringsverktyg, smoothers, tårtringar och dekorations-set. 

Pastafärger

Hos Lyckasmedmat.se hittar du pastafärg som du kan använda till att färga t.ex. sockerpasta, marsipan, gum paste och frosting. Pastafärg är en en mycket dryg geléfärg som är fastare och mer koncentrerade än en vanlig karamellfärg.

Tårtdekorationer

Hos Lyckasmedmat.se hittar du tårtdekorationer till tårtor, kakor och cupcakes i olika mönster, figurer och former. Med hjälp av redskap, tillbehör, silikonformar och utstickare kan du även tillverka dekorationerna till din tårta själv.  

Bakformar

Lyckasmedmat.se erbjuder en mängd olika bakformar i både silikon, aluminium och non-stick. Hos oss hittar du Springformar, pajformar, brödformar, muffinsplåtar och tårtformar i roliga motiv såsom bilar och fjärilar.

Tårtformar

Hitta de rätta tårtformarna hos Lyckasmedmat.se och gör baket roligare! Hos oss hittar du tårtformar i många olika storlekar och modeller, bl.a. runda, hjärtformade och fyrkantiga. Du hittar även set för t.ex. våningstårtor

Liknande tårtor

Pineapple dream!

En ananastårta till en av världens goaste gubbe som fyllde 60 år. Mats älskar ananas så denna passar perfekt!