Babyshower

Dela:

Facebook
Pinterest
Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare - Tårtdekoration 2013, insänt av Petra Brandin.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 23 Röster medelbetyg: 4,22/5
Klicka på stjärnorna för att ge betyg. Du kan endast rösta en gång per bidrag. Det kan ta upp till 2 timmar innan ditt betyg syns.
Loading...

Typ av tårta: Babyshower
Täckt med: Fondant och smörkräm
Toppad med: Sugarpastedekorationer och sockerpärlor
Bottnar av: citronbottnar och hallonbotten
Fylld med: hallonkräm och citronkräm och smörkräm

Två citronbottnar och en hallonbotten i mitten är grunden på denna Babyshower tårta. På varje botten är det en ring av smörkräm smaksatt av vanilj som håller fyllningen av en citronkräm och en hallonkräm på plats i tårtan. Den är sedan spacklad med smörkrämen för att hålla alla smulor inne och för att fondanten ska fastna. Sedan är tårtan täckt av fondant gjord på marshmallows. Dekorationer gjorda av sugarpaste är sedan fastsatta med hjälp av ätbart lim ovanpå tårtan. En filt av färgat socker ligger bebisen och sover på. Även pärlor av socker finns på tårtan.

Eftersom detta är toppen på en våningsställning med cupcakes finns även dessa med.

1. Cappuccino cupcake: chokladmuffins med chokladbitar Toppad med cappuccino kräm
2. Vinbär och kardemumma cupcake:
Vinbärsmuffin med smak av kardemumma Toppad med vinbärssmörkräm.
3. Vanilj och chilichoklad cupcake:
Vaniljmuffin fylld med chilichokladkräm Toppad med creamcheesefrosting
4. Hallon och citron cupcake:
Citronmuffin med smak av lime Toppad med hallonsmörkräm

babyshower-petra babyshower-petra-2 babyshower-petra-3

(Visited 162 times, 1 visits today)
Kategorier

Marsipan

Hos oss på Lyckasmedmat.se hittar du ett stor utbud av marsipan. Vi har över 30 olika nyanser på marsipan till dina tårtor och dekorationer. Med daglig leverans och lager påfyllning  varje vecka, erbjuder vi en färsk marsipan med lång hållbarhet från pålitliga tillverkare.

Sockerpasta

Lättarbetad sockerpasta i över 80 olika färger och 30 olika smaker från pålitliga tillverkare hos Lyckasmedmat.se. Vi erbjuder daglig leverans och du kan alltid lita på att våran sockerpasta är färsk när den kommer hem till dig, då vi fyller på lagret minst en gång i veckan.

Tårttillbehör

Dekorera dina tårtor och andra bakverk enklare och roligare med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör för bak- och tårtdekor. Hos lyckasmedmat.se hittar du en mängd olika tårttillbehör. Bland annat  modelleringsverktyg, smoothers, tårtringar och dekorations-set. 

Pastafärger

Hos Lyckasmedmat.se hittar du pastafärg som du kan använda till att färga t.ex. sockerpasta, marsipan, gum paste och frosting. Pastafärg är en en mycket dryg geléfärg som är fastare och mer koncentrerade än en vanlig karamellfärg.

Tårtdekorationer

Hos Lyckasmedmat.se hittar du tårtdekorationer till tårtor, kakor och cupcakes i olika mönster, figurer och former. Med hjälp av redskap, tillbehör, silikonformar och utstickare kan du även tillverka dekorationerna till din tårta själv.  

Bakformar

Lyckasmedmat.se erbjuder en mängd olika bakformar i både silikon, aluminium och non-stick. Hos oss hittar du Springformar, pajformar, brödformar, muffinsplåtar och tårtformar i roliga motiv såsom bilar och fjärilar.

Tårtformar

Hitta de rätta tårtformarna hos Lyckasmedmat.se och gör baket roligare! Hos oss hittar du tårtformar i många olika storlekar och modeller, bl.a. runda, hjärtformade och fyrkantiga. Du hittar även set för t.ex. våningstårtor

Liknande tårtor

BRUDSLÖJA

En somrig bröllopstårta i nätta färger och med äkta blommor av olika slag, lika elegant som brudens vita bröllopsklänning.