Antique greek

Dela:

Facebook
Pinterest
En tårta med teknik som ligger mig varmt om hjärtat.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 34 Röster medelbetyg: 4,91/5
Klicka på stjärnorna för att ge betyg, klicka på stjärnan längst till vänster för att ge betyg 1 och längs till höger för betyg fem. Du kan endast rösta en gång per bidrag. Det kan ta upp till 2 timmar innan ditt betyg syns.
Loading...

Den här tårtan är en ren dummy där jag jobbat fritt med vad som växer fram. Det enda fasta jag haft är att jag valt kombinationen av våningarnas storlek i förväg, men därefter har jag gått helt från de inspirationsbilder jag från början hade.

Vad jag älskar att jobba med är texturer och lager av färger – att låta något växa fram istället för att det ska vara för precist från början (vilket jag kunde göra här). Vill jag ha den ljusare? Vill jag ha de blå tonerna bättre framhävda? Vill jag ha skarpare kontraster? Det är en process som jag har låtit komma vareftersom, och det finns verkligen ett lugn i det för mig (utan att låta för filosofiskt). Jag älskar även det åldrade och operfekta i saker, vilket jag någonstans ville få fram här. Sockerblommorna fick agera som en slutgivande tvist på det hela, något levande som växer från det gamla. Kanske skulle de skippas för att ge tårtan i sig mer utrymme, kanske skulle dem inte.

Smaksättning jag hade satt är en mörk saltkaramell i kombination med hallon, över pekannötsfyllda bottnar.

Fler bilder
Insänd av:
Josefin Emteryd
(Visited 62 times, 1 visits today)
Kategorier

Marsipan

Hos oss på Lyckasmedmat.se hittar du ett stor utbud av marsipan. Vi har över 30 olika nyanser på marsipan till dina tårtor och dekorationer. Med daglig leverans och lager påfyllning  varje vecka, erbjuder vi en färsk marsipan med lång hållbarhet från pålitliga tillverkare.

Sockerpasta

Lättarbetad sockerpasta i över 80 olika färger och 30 olika smaker från pålitliga tillverkare hos Lyckasmedmat.se. Vi erbjuder daglig leverans och du kan alltid lita på att våran sockerpasta är färsk när den kommer hem till dig, då vi fyller på lagret minst en gång i veckan.

Tårttillbehör

Dekorera dina tårtor och andra bakverk enklare och roligare med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör för bak- och tårtdekor. Hos lyckasmedmat.se hittar du en mängd olika tårttillbehör. Bland annat  modelleringsverktyg, smoothers, tårtringar och dekorations-set. 

Pastafärger

Hos Lyckasmedmat.se hittar du pastafärg som du kan använda till att färga t.ex. sockerpasta, marsipan, gum paste och frosting. Pastafärg är en en mycket dryg geléfärg som är fastare och mer koncentrerade än en vanlig karamellfärg.

Tårtdekorationer

Hos Lyckasmedmat.se hittar du tårtdekorationer till tårtor, kakor och cupcakes i olika mönster, figurer och former. Med hjälp av redskap, tillbehör, silikonformar och utstickare kan du även tillverka dekorationerna till din tårta själv.  

Bakformar

Lyckasmedmat.se erbjuder en mängd olika bakformar i både silikon, aluminium och non-stick. Hos oss hittar du Springformar, pajformar, brödformar, muffinsplåtar och tårtformar i roliga motiv såsom bilar och fjärilar.

Tårtformar

Hitta de rätta tårtformarna hos Lyckasmedmat.se och gör baket roligare! Hos oss hittar du tårtformar i många olika storlekar och modeller, bl.a. runda, hjärtformade och fyrkantiga. Du hittar även set för t.ex. våningstårtor

Liknande tårtor

Unicorn love

En unicorn tårta i två våningar till en fin liten tjejs 3års kalas. Smörkräms täckt tårta med chokladdrip.