En svanprinsessas dröm

Dela:

Facebook
Pinterest
En elegant svantårta till den som älskar det lilla extra!
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor 101 Röster medelbetyg: 4,50/5
Klicka på stjärnorna för att ge betyg, klicka på stjärnan längst till vänster för att ge betyg 1 och längs till höger för betyg fem. Du kan endast rösta en gång per bidrag. Det kan ta upp till 2 timmar innan ditt betyg syns.
Loading...

Denna svantårta satt jag och skissade på vid arbetsbänken under många kvällar.
Den nedre delen av tårtan är av chokladbottnar fylld med en len chokladmousse med färska hallon, rostade hasselnötter samt vaniljmousse. Hela tårtan är täckt med ganache och sockerpasta, men svanens fjädrar har jag gjort av smält choklad med hjälp av en pensel som jag sedan fäste på tårtan. Den delen av tårtan är av citronbottnar fyllda med hallonmousse, vaniljmousse och färska hallon.
Toppen av tårtan tillsammans med svanens underdel är av frigolit som jag täckt med sockerpasta. Sedan har jag dekorerat med pärlor i matchande färger, små svanar och bollar av sockerpasta på toppen av tårtan som tillsammans med locket gör att tårtan blir hela 93 cm hög.

Fler bilder
Insänd av:
Fatma Kanat
Instagram:
@dreampastrybyf
(Visited 1 019 times, 1 visits today)
Kategorier

Marsipan

Hos oss på Lyckasmedmat.se hittar du ett stor utbud av marsipan. Vi har över 30 olika nyanser på marsipan till dina tårtor och dekorationer. Med daglig leverans och lager påfyllning  varje vecka, erbjuder vi en färsk marsipan med lång hållbarhet från pålitliga tillverkare.

Sockerpasta

Lättarbetad sockerpasta i över 80 olika färger och 30 olika smaker från pålitliga tillverkare hos Lyckasmedmat.se. Vi erbjuder daglig leverans och du kan alltid lita på att våran sockerpasta är färsk när den kommer hem till dig, då vi fyller på lagret minst en gång i veckan.

Tårttillbehör

Dekorera dina tårtor och andra bakverk enklare och roligare med hjälp av vårt stora utbud av tillbehör för bak- och tårtdekor. Hos lyckasmedmat.se hittar du en mängd olika tårttillbehör. Bland annat  modelleringsverktyg, smoothers, tårtringar och dekorations-set. 

Pastafärger

Hos Lyckasmedmat.se hittar du pastafärg som du kan använda till att färga t.ex. sockerpasta, marsipan, gum paste och frosting. Pastafärg är en en mycket dryg geléfärg som är fastare och mer koncentrerade än en vanlig karamellfärg.

Tårtdekorationer

Hos Lyckasmedmat.se hittar du tårtdekorationer till tårtor, kakor och cupcakes i olika mönster, figurer och former. Med hjälp av redskap, tillbehör, silikonformar och utstickare kan du även tillverka dekorationerna till din tårta själv.  

Bakformar

Lyckasmedmat.se erbjuder en mängd olika bakformar i både silikon, aluminium och non-stick. Hos oss hittar du Springformar, pajformar, brödformar, muffinsplåtar och tårtformar i roliga motiv såsom bilar och fjärilar.

Tårtformar

Hitta de rätta tårtformarna hos Lyckasmedmat.se och gör baket roligare! Hos oss hittar du tårtformar i många olika storlekar och modeller, bl.a. runda, hjärtformade och fyrkantiga. Du hittar även set för t.ex. våningstårtor

Liknande tårtor

Jordgubbsdröm

En jordgubbsmousse med yoghurt på browniebotten med jordgubbskompott, vaniljpannacotta och sockerkaka. Allt toppat med en ljuvlig vit chokladmirrorglaze.

Frost-tårta

Födelsedagstårta till Emmy som älskar Elsa och Olof från filmen Frost.