Här presenteras vinnarna

Vilken tävling vi har haft i år. Rekordmånga bidrag har kommit in och juryn har fått jobba hårt för att lyckas välja sina favoriter. Kolla in de fantastiska tårtorna och juryns motiveringar. Stort grattis alla vinnare och tack till er alla som har varit med och tävlat!

Drömslott

1:a plats - Drömslott av Ida Strid

Ida Strid har skapat denna otroliga skapelse – Drömslott. Så här beskriver Ida sin tårta: ”Denna konstruktion till tårta tog mig ett par veckor av planering, genomförande och strukturella klurigheter. Tårtan är en sommardröm med hallon, jordgubbar, vanilj, pistage och björnbär. Täckt med schweizisk marängsmörkräm. Jag har jobbat med en lager på lager-metod i olika färger, samt stenciler för mönster. Här kan du se fler bilder på tårtan.

Dekoren är blandad med spritsning av smörkräm men också av sockerpasta. Rosor, eterneller, kvistrosor, prärieklocka och många andra vackra blommor har fått pryda denna 80cm höga tårta.”

Juryns motivering: ”Här har vi en tårta som täcker in i stort sett alla tekniker som finns i en och samma tårta. En våningstårta som är överdådig men ändå lyckas med att hitta sitt unika uttryck. Konstruktionen och finesserna i varje detalj tyder på både innovation och skicklighet. Att tårtan både är rustik och samtidigt gjord med finess adderar fler dimensioner. Även smakmässigt har man inte sparat på krutet utan utmanar med flera olika smaker.”

”Denna har jag valt för att det går inte att sluta titta på denna skapelse med olika nivåer, höjder och detaljer. Man kan titta i timmar på de olika, mönstren och färgerna i marängsmörkrämen. Otroligt fint jobb med fasaden på slottet. Det svävande tornen på ett ”blommoln” är en fin och rolig ide som ger en wow-känsla och en galen höjd på 80 cm. Jag gillar även smakkombinationen med hallon, jordgubbar, vanilj, pistage och björnbär. Jag skulle verkligen drömma om att få smaka på den här tårtan!”

Stort grattis säger vi till Ida Strid som är vinnaren av Årets Tårtmästare 2022. Hon vinner en KitchenAid och produkter från vår webbutik till ett totalt värde på ca 8900:-

Födelsedagstårta

2:a plats - Födelsedagstårta av Sara

Sara har gjort en otroligt realistisk tårta – Födelsedagstårta. Så här beskriver Sara sin tårta: ”Nescafetårta fylld med hasselnötspralin, Nescafefyllning och salted karamell. Kastrullen är en tårta och den är täckt med ganache och sedan sockerpasta. Blommorna på den är handmålade.
‎‏Alla detaljer som skärbräda, kniv, sked och grönsaker är handgjorda av sockerpasta.” Här kan du se fler bilder på tårtan.

Juryns motivering: ” Du behöver titta fler än två gånger för att inse att detta verkligen är en tårta och inte en kastrull och grönsaker på en skärbräda. Ett extremt verklighetstroget bakverk som vittnar om en hantverksskicklighet i både att göra skulpturer och målning. Detaljerna, färgerna och skuggorna i varje sak är så precisa att de knappt går att skilja från verkliga grönsaker och prylar. Kombinationen av nötter, kaffe och kola känns också passande för bakverket. Enormt imponerande!”

Stort grattis säger vi till Sara som kommer på andra plats i Årets Tårtmästare 2022. Hon vinner produkter från Callebaut, Nordic Ware, Silikomart och PartyDeco till ett värde av ca 4500:-

Blomsteräng

3:e plats - Blomsteräng av Hanna Nilsson

Hanna har bakat en vacker bröllopstårta – Blomsteräng. Så här beskriver Hanna sin tårta: ”Sommartårta med smaker av hallon och vanilj.” Här kan du se fler bilder på tårtan.

Ljusa bottnar, karamelliserade hallon, diplomatkräm, rostad vit choklad , handmålade chokladplattor som gjuts i edelweisse från Felchlin.”

Juryns motivering: ”Denna blomsterdröm är som en vacker prydnad att ställa fram på bordet. Jag gillar tekniken att måla blommor på chokladen och få blomstereffekten utan att ta till riktiga blommor som inte går att äta. Här bidrar verkligen blomsterdekorationen till både smaken och texturen i tårtan. En riktigt fin och effektfull teknik. Innanför chokladdekorationerna skymtar man en perfekt spritsning som ger tårtan ytterligare en effekt och gör tårtan samtidigt riktigt god! Hallon, vaniljgrädde och rostad choklad gör mig riktigt sugen på att få smaka på denna vackra blomsterdröm!

Stort grattis säger vi till Hanna som kommer på tredje plats i Årets Tårtmästare 2022. Hon vinner produkter från Callebaut, Silikomart, Patisse, Nordic Ware och Party Deco till ett värde av ca 3800:-

Bonuspris 1 - Fårets Dröm av Maritha

Maritha blev vinnaren av ett av våra bonuspriser – alla färger från fantastiska Colour Mill!

Maritha har bakat en doptårta till en liten tjej som bor på en får-gård. Så här beskriver hon sin tårta ”En drömtårta till dopet av en söt liten tjej som bor på en får-gård. Tårtan består av mjuka vaniljsockerkaksbottnar fyllt med en luftig och len italiensk merengue smörkräm toppad med en härlig hemmagjord halloncurd på egenodlade hallon. Dekorationen består av Schleich-får med handsydda tyllkjolar och fina torkade blommar som passar till färgpalettet” Här kan du se fler bilder på tårtan.

Stort grattis säger vi till Maritha som vinner alla fina färger från populära Colour Mill till ett värde av ca. 3800:-.

Bonuspris 2 - Jordgubbsdröm av Frida

Frida blev vinnaren av vårt andra bonuspris som innehåller produkter från bl.a. Callebaut, Silikomart och Nordic Ware till ett värde av ca. 3800:-.

Frida har bakat en jordgubbstårta med en läcker drip! Så här beskriver hon sin tårta ”Vaniljbotten, egen jordgubbssylt och vaniljsås, täckt med fade täcke av jordgubbsgrädde, till topping färska jordgubbar och egna jordgubbsmaränger med inslag av lite syra från citroner som bryter av det söta. Choklad drop och rosor till dekoration som delar representant för kärleken som jordgubbar, kärlek i en och samma tårta.” Här kan du se fler bilder på tårtan.

Stort grattis säger vi till Frida som vinner fina produkter från bl.a. Silikomart, Callebaut och Nordic Ware till ett värde av ca. 3800:-.

Tävling på våra sociala medier - Carina Larsson

Vi har även haft en tävling på våra sociala medier 2022-09-26 – 2022-10-09 där man skulle beskriva sin drömtårta. I prispotten fanns massor av produkter från populära Wilton och FunCakes till bakning – ett riktigt drömpaket!

Stort grattis säger vi till Carina som vinner fina produkter från Wilton & FunCakes till ett värde av ca. 6200:-.