Här presenterar vi juryn i Årets Tårtmästare 2022. Deras uppgift är att välja ut sina 3 favorittårtor bland alla bidrag som skickas in.

Frida Skattberg

Först ut är Frida Skattberg, mer känd som ”Baka med Frida”. Frida beskriver sig själv så här: 

Jag startade mitt varumärke ”Baka med Frida” 2013 i form av en bakblogg med tillhörande sociala kanaler, vilka snabbt växte och blev till ett heltidsjobb som jag fortsatt jobbar med. Idag titulerar jag mig som bakboksförfattare och receptkreatör. Fast egentligen är jag nog en ganska spretig egenföretagare som inte gillar att sitta stilla.

Jag vill ha många bollar i luften och aktuellt för mig just nu är min fjärde bakbok ”Baka med Frida deluxe” som släpptes 25/7, min egna bak-app som uppdateras regelbundet med nya recept, en nyöppnad webshop där jag tillsammans med min man säljer egendesignade bakredskap och så ett café som vi precis startat ihop med ett annat bolag i Visby – vi håller till innanför murarna på Visbys härligaste kullerstensgata, Frida’s bakrey & coffee.

Bakningen är grunden i allt jag gör och jag älskar det. Och det ska därför bli så otroligt roligt att få vara en av jurymedlemmarna i årets tårtmästare.

Instagram: bakamedfrida
Hemsida: Fridasbakblogg

Frida Skattberg

Emma Brink Rask

Emma, mer känd som Brinken Bakar beskriver sig själv så här:

Jag startade bakbloggen och instagramkontot Brinken Bakar 2017. Då hade jag bara haft bakningen som hobby i något halvår och jobbade som digital strateg i mediebranschen sedan 15 år.

Mitt intresse tog fart och jag började snegla på proffskonditorerna på instagram. De la upp bilder på magiskt vackra bakverk, men aldrig med recept eller instruktioner på hur man skulle kunna återskapa dem. Så det blev lite min grej. Att på min blogg och instagram presentera bakverk, som ser ut som proffsens, men som du faktiskt kan göra hemma i ditt eget kök, med råvaror, ingredienser och utrustning som du kan köpa i vanliga affärer och i konsumentbutiker online.

5 år senare är bakningen mitt jobb. Jag lever på min bakblogg, mitt instagramkonto och de digitala kurser i bakning som jag producerar. Jag har gett ut tre bakböcker, Baka & Spritsa, Desserter och Tårtor & Smörgåstårtor.

Instagram: brinkenbakar
Hemsida: Brinkenbakar.se

Emma

Cecilia Hagerling Larsson

Tredje och sista jurymedlemmen är Cecilia Hagerling Larsson. Hon beskriver sig själv så här:

Jag frilansar som receptkreatör inom bakning och som grafisk formgivare.

Tårtor är mitt favoritbakverk och jag designar dem gärna på papper innan jag bakar dem. Då tänker jag ut färg, form och så klart smakerna som måste vara perfekta! Jag har gett ut tårtboken ”Tårtor-lager för lager, steg för steg”. I boken får man frihet att kombinera sin egen tårta med olika bottnar, fyllningar och dekorationer. Och det är det som är så fantastiskt med tårtor, att de låter skaparen använda all sin kreativitet och det finns inga gränser för vad man kan skapa. Jag har alltid en tårtidé som ligger och gror i huvudet! 😀

Jag bor på Rådmansö utanför Norrtälje där jag och min man har en matstudio ( minmatstudio.se ) där tar vi emot gäster för middagar och konferenser samt fotar och filmar en hel del. Jag bloggar på alltommat.se och driver instagramkontot @homemade_by_cecilia. Följ mig gärna där!

Instagram: homemade_by_cecilia
Hemsida: Homemade Stockholm by Cecilia

Cecilia

Foto: Helén Pe