I samarbete med Lyckas med mat arrangerar Tartdekorationer.com tävlingen: Årets tårtmästare 2023. 

Tävlingens start och avslut

Du kan skicka in ditt tävlingsbidrag f.r.o.m söndag 1/10 kl.10:00 t.o.m tisdag 24/10 kl.23:59.

Vinn fina priser 

I år firar Årets Tårtmästare 10 år! Därför kommer det finnas chans att vinna extra fina priser i årets tävling. 

Bonuspriser

Vi kommer även i år att lotta ut bonuspriser bland alla tävlande. För att tävla om bonuspriserna gäller följande: Sprid ditt bidrag till nära och kära! Du som länkar till ditt bidrag på sociala medier och får röster på ditt bidrag (man klickar på stjärnan) har chans att vinna ett av våra två bonuspriser! Alla bidrag med fler än 10 betyg är med i utlottningen av priser. Vilket betyg man får har ingen betydelse – alla bidrag med fler än 10 betyg är med i utlottningen.

Regler för röstningen

Högst upp på vardera bidrags sida finns det 5 stjärnor (⭐⭐⭐⭐⭐). Dessa kan vara grå eller gula beroende på om tårtan har fått röster tidigare eller inte. Klicka på stjärnorna för att ge ett betyg till tårtan.  Har du gett ett betyg kan det dröja upp till 2 timmar innan det har uppdaterats bredvid stjärnorna. Du kan endast ge betyg en gång per bidrag.

Tävla på Instagram

Håll utkik på våra sociala medier för tävlingar under denna period! Vi kommer att anordna fantastiska tävlingar både på vår Instagram och Facebook! Mellan 6 oktober fram till 15 oktober har vi vår största tävling någonsin! I potten ligger otroligt fina priser från bl.a. populära Wilton & FunCakes som vi är så glada över att samarbeta med! In och tävla!

 

Årets Tårtmästare 2023

 

Tävlingsuppdrag

Skicka in en bild på en tårta du har bakat med temat DRÖMTÅRTA. Det kan vara en tårta till en speciell högtid, till exempel studenten, bröllop, mors dag, dop, nationaldagen eller andra festliga tillfällen.

Skicka in en beskrivning med en eller flera bilder på din tårta där man tydligt kan se detaljerna. Du får skicka in hur många tävlingsbidrag du vill.
Läs nedan tävlingsreglerna och kriterier som måste uppfyllas för att ditt bidrag skall godkännas.

Kriterier som måste uppfyllas

 • Det är du som har gjort tårtan – och du har inte kopierat från någon annans sajt eller tryckt media.
 • Det är du som har tagit bilden själv och/eller har fulla rättigheter att använda den.
 • Du har skrivit en beskrivning av din tårta. Följ mallen nedan!
 • Det går även bra att göra en så kallad dummie, men även då vill vi ha en beskrivning på vad tårtan är täckt och dekorerad med.
 • Du har bifogat kontaktuppgifter (namn och mejladress) så att vi kan nå dig vid frågor och eventuell vinst.
 • Ditt bidrag får vara en tårta som du tidigare har publicerat på din blogg, hemsida eller sociala medier. Dock ej en tårta du har tävlat med tidigare år i tävlingar som Tårtdekorationer.com har anordnat.

Mall

 • Namn på din tårta.
 • Kort säljande beskrivning av din tårta.
 • Tydlig beskrivning av detaljerna på din tårta.
 • Täckt med:
 • Toppad med:
 • Botten av:
 • Fylld med:
 • En eller flera bra bilder på din tårta.

Tänk på att en bra och tydlig beskrivning och fina bilder ger dig större chans att gå till final.

Bidraget laddar du upp själv

Tävlingsbidraget ska vara uppladdat senast kl 23:59 den 24 oktober 2023. Du laddar själv enkelt upp ditt bidrag via dator, mobiltelefon eller surfplatta. Tävlingsbidraget kan laddas upp från kl 10:00 söndag den 1 oktober 2023

De enkla tävlingsreglerna

 • Skicka in ett eller flera bidrag med temat Drömtårta fram till sista anmälningsdag den 24 oktober 2023 kl 23:59.
 • I juryn sitter Frida Skattbeg, Emma Brink Rast, Fredrik Nylén och Cecilia Hagerling Larsson.
 • Sammanlagt 16 finaltårtor utses av de fyra jurymedlemmarna. De bedömer om temat Drömtårta följts samt efter beskrivning och utseende på tävlingsbidragen, vilket innebär att en tävlande kan ha flera tårtor i finalen.
 • Insända tävlingsbidrag publiceras efter godkännande. Det kan ta upp till 24 timmar, du får ett mejl när ditt bidrag är publicerat.
 • När du skickar in ditt bidrag godkänner du att ditt bidrag med bild publiceras på www.tartdekorationer.com, lyckasmedmat.se och på Lyckas med mats sociala kanaler som Facebook, Instagram, twitter och på andra webbsidor, men även i nyhetsbrev som Lyckas med mat äger. När vi använder bilden anges alltid namn på den som tagit bilden.
 • Den tävlande ansvarar för att dennes tårta och bilder m.m. inte gör intrång i annan parts upphovsrätt samt förbinder sig att hålla Lyckas med mat AB skadeslöst vid ev. skadeståndstalan från annan part.
 • Finalisternas bidrag och namn kommer att presenteras på Lyckasmedmat.se, Facebook, Instagram samt på www.tartdekorationer.com den 27 oktober 2023.
 • Vinnaren utses av personal på Lyckasmedmat.se som bedömer finalisternas bidrag efter beskrivning, utseende och att det följer temat Drömtårta.

Vinnarna presenteras på Lyckas med mats Facebooksida, Lyckas med mat | Bakgrupp Instagram och Lyckas med mats nyhetsbrev, samt på www.tartdekorationer.com den 31 oktober 2023.

Tävlingsbidragen från 2022 hittar du här: Tårtmästare 2022

Vinn fina priser!

1:a pris: Produkter från vår webbutik till ett värde av ca. 3000:- samt en Ankarsrum AKM från Ankarsrum till ett värde av ca. 7000:-. Totalt värde ca. 10000:-.

2:a pris: Fina produkter från vår webbutik, bl.a. från Nordic Ware, Silikomart, PartyDeco och Callebaut. Till ett värde av ca 8000:-.

3:e pris: Fina produkter från vår webbutik, bl. a. från Silikomart, PartyDeco och Callebaut. till ett värde av ca. 6500:-

Vi kommer även att lotta ut hela 6 (!) bonuspriser bland alla tävlande. För att tävla om bonuspriserna gäller följande: Sprid ditt bidrag till nära och kära! Du som länkar till ditt bidrag på sociala medier och får röster på ditt bidrag (man klickar på stjärnan) har chans att vinna ett av våra 6 bonuspriser! Alla bidrag med fler än 10 betyg är med i utlottningen av dessa fina priser. Vilket betyg man får har ingen betydelse – alla bidrag med fler än 10 betyg är med i utlottningen. Bonuspriserna innehåller produkter från HisabSweetKitchen till ett värde av ca. 3000:- per pris.
Håll utkik på våra sociala medier för tävlingar under denna period! Vi kommer att anordna fantastiska tävlingar både på vår Instagram och Facebook! Mellan 6 oktober till 15 oktober har vi våran största tävling någonsin! I potten ligger otroligt fina priser från bl.a. populära Wilton & FunCakes som vi är så glada över att samarbete med! In och tävla! Värde ca. 6200:-!
Chokladpriset

Vi på Lyckasmedmat.se älskar choklad! Därför har vi i år lagt till två choklad-priser i potten. Alla tårtor som innehåller choklad är med och tävlar om dessa två fantastiska priser fyllt med choklad från Callebaut av absolut bästa kvalitet till ett värde av ca. 6500:- per pris.