Vinnarna i Årets Tårtmästare 2021 är korade! Kolla in de fantastiska tårtorna, juryns motiveringar och tävlingens priser.


Tredje plats går till Black Beauty, inskickad av Amanda Mendoza

Stilren design med fina eleganta detaljer som pryder denna vackra tårta, en otroligt vacker centerpeice! Så beskriver juryn denna skapelse. Tårtan är täckt med smörkräm och mönstrad med en egentillverkad stencil. Den har saftiga browniebottnar och är fylld med oreokcream och en härlig kräm med smak av jordgubbsmilkshake. Det svarta palmbladet är även den handgjord av Amanda och sprayad med guldglitter för att matcha tårtan. Här finns fler bilder på tårtan >>>

Grattis Amanda Mendoza till tredjepriset som är ett presentkort i webbutiken lyckasmedmat.se till ett värde av 2500 kronor.


Andra plats går till Drömmarnas tårta inskickad av Silvia Pawlowska

Juryns motivering till finalplatsen var – ”En underbart magisk tårta som jag inte kan se mig mätt på! Så många otroliga detaljer där färgerna går in i varandra i perfekt harmoni. Att tårtan är lika perfekt från vilken sida man än tittar är också otroligt imponerande!”

Tårtan är gjord till Silvias lillasysters 18 års-dag. ”Jag önskar henne hopp, drömmar, och kärlek, och att hon alltid ska fortsätta vilja gå framåt i livet. Alla de små noggranna detaljerna på tårtan symboliserar och är en påminnelse att man ska njuta av de små sakerna och moment i livet. När man tittar på tårtan från ett avstånd ser man ett flöde av skiftande färger, likt en regnbåge, vilket speglar min önskning till min syster att fortsätta sikta mot regnbågens slut och kunna uppnå alla sina positiva drömmar. Även symbolerna på tårtan har stor betydelse, såsom kompassen som hyllar att hitta sig själv, hitta sin väg, och våga utforska nya möjligheter och äventyr i livet. Hela tårtan består av en dummie som är täckt med sockerpasta. Alla dekorationer är gjorda i sockerpasta och somliga dekorationer, såsom blommorna, är gjorda i gumpaste. En del av dekorationerna är målade för hand, såsom ögat och kompassen.” Se fler bilder här >>>

Grattis Silvia Pawlowska till andrapriset som är ett ett paket med fina produkter från PME och Nordic Ware till ett totalt värde av 3500 kronor.


Första plats och vinnare av titeln Årets Tårtmästare 2021 går till tårtan Woodland inskickad av Isabelle Pettersson

Juryn tycker att tårtan är förtjusande och harmonisk som tydligt visar konstnärens passion. Alla detaljer är placerade med finess för att skapa en underbar tårta.

En tårta med modellerade skogsdjur, chokladbark och höstliga färska blommor. Smakerna i tårtan är vanilj och hallon och den har dekorerats med en modellerad räv, snigel och ugglor. På ena sidan bark gjord av choklad, ätbara fjärilar och färska blommor. En skogsdjustårta helt enkelt! Se tårta här >>>

I finalen är det känslan för detaljer och harmoni som gör detta till vinnartårtan. Grattis till Isabelle Pettersson som tar hem förstapriset i tävlingen, som är en KitchenAid Artisan 4,8 liter till ett värde av 5999 kronor.


Stort grattis till alla vinnare och tusen tack för alla bidrag vi har fått in i år.