Vinnarna i Årets Tårtmästare 2019 är korade! Kolla in de fantastiska tårtorna, juryns motiveringar och tävlingens priser.


Tredje plats går till Alice i underlandet inskickad av Veronica Aster

En lekfull och glad tårta. Snyggt utförd och fantasifull, beskriver juryn den här vackra bröllopstårtan! Bröllopstårtan speglar brudparet och hela bröllopsfesten. Tårtan är laktos-och glutenfri och består av vaniljbottnar, syrlig passionsfruktsmousse och vaniljmousse. Spacklad med passionsfrukts-smörkräm och täckt med marsipan. All dekor är handgjord av sockerpasta. Hatten är också tårta.

Grattis Veronica Aster till andra priset som är ett presentkort i webbutiken lyckasmedmat.se till ett värde av 1000 kronor.


Andra plats går till King Bob Minion tårta inskickad av Alicja Domanska

Juryns motivering till finalplatsen var att tårtan var underbar med fokus på detaljer, och att alla ungar hade älskat denna på sitt kalas. Tårtan består av ljusa bottnar med salted karamell och bananmousse, då alla vet att Minions älskar bananer. Tårtan är hög och har en osynlig våning och den är täckt och dekorerad med sockerpasta. Kronan är gjord av crispy rice med marshmallow och sedan dekorerad och målad.

Grattis Alicja Domanska till andra priset som är ett presentkort i webbutiken lyckasmedmat.se till ett värde av 1500 kronor.


Första plats och vinnare av titeln Årets Tårtmästare 2019 går till tårtan Vaiana inskickad av Sophia Lindberg

Juryn hyllar de väl utförda detaljerna och de vackra färgerna, tårtkonstnären tänker utanför boxen och det gör den underbara grisen också. Tårtan är täckt och toppad med marsmallowfondant. Grishuvudet är lock av ricecrispies och botten är vaniljbottnar. Den är fylld med nutella och skumbanansmousse.

I finalen är det kreativiteten och resultatet som ger tårtan en första plats. Grattis till Sophia Lindberg som tar hem första priset i tävlingen, som är en KitchenAid Artisan 4,8 liter till ett värde av 5999 kronor.


Stort grattis till alla!