Vinnarna i den nationella tävlingen Årets Tårtmästare är korade

På en tredje plats hittar vi Bambi och Stampe inskickad av Alicja.


Bambi och Stampe inskickad av Alicja

Juryuns motivering till finalplatsen är att tårtan har helt fantastiskt figurer och är mycket väl utförd.
Tårtan består av ljusa vaniljbottnar med fyllningar av vit chokladfluff och jordgubbsmousse med färska jordgubbar. Figurerna är gjorda av sockerpasta och tårtan är täckt av sockerpasta i fina toner.

I finalen är det hantverket, färgerna, formerna, kreativiteten, smakerna och utförandet som gör att tårtan tar tredjeplatsen. Grattis Alicja till tredje priset som är ett presentkort i webbutiken www.lyckasmedmat.se till ett värde av 1000 kronor.
Det kan även tilläggas att i finalomröstningen var Bambi och Stampe-tårtan inte långt ifrån att ta andra platsen.

Andra platsen går till Symaskinstårta inskickad av Eva-Lena Johansson

Symaskintårta inskickad av Eva-Lena Johansson

Motiveringen till finalistplatsen är att tårtan är mycket detaljerad och skickligt utförd samt att det finns en berättelse kring inspirationen till tårtan som går rakt in i hjärtat.
Sybordet är själva tårtan och består av chokladbotten, två lager citron- och limemousse, 1 lager dajmmousse, spacklad med smaksatt mjölkchokladsmörkräm och täckt med airbruschad marsipan.

I finalen är det berättelsen kring tårtan och detaljrikedomen som gör att tårtan tar andra priset i tävlingen.
Grattis Eva-Lena Johansson till andra priset som är ett presentkort i webbutiken www.lyckasmedmat.se till ett värde av 1500 kronor.

Med en klar marginal hittar vi vinnaren av Årts Tårtmästare 2018.

På första plats och vinnare av titeln Årets Tårtmästare 2018 hittar vi tårtan Imperial Star Destroyer inskickad av Josefin Emteryd

Imperial Star Destroyer inskickad av Josefin Emteryd

Juryn ville i sin motiveringen hylla det häpnadsväckande resultatet. De ger beröm för kreativiteten, planeringen, designen och att det är stort av tårtbagaren att inte begränsa sig, utan tänka utanför boxen när det kommer till tårtkonst.
Tårtan består av vanilj- och chokladbottnar med fyllningarna citron, hallon och earl grey och täckt med sockerpasta med en airbrushad finsh. Tårtans ställning är specialtillverkad och själva tårta är ovandelen av farkosten och tornet. Storleken på tårtan mäts till 100 cm lång och 60 cm bred.

I finalen är det kreativiteten och det otroliga resultatet som ger tårtan en första plats.
Det är alltså Josefin Emteryd bröllopstårta för 70 personer som tar hem första priset i tävlingen, som är en KitchenAid Artisan 4,8 liter till ett värde av 5995 kronor.

Stort Grattis till alla vinnare.