Mango och passionfruktsmoussetårta på nötmarängbotten med saltkola. Dekorerad med vitchokladkrage samt passionfruktskräm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 9Röster medel: 3,22 av 5
Loading...

Dela:

Dela på facebook
Facebook
Dela på pinterest
Pinterest
En nötig lite seg marängbotten med saltkola och ovanpå en len mousse av mango och passionfrukt. Vilken höjdare!

Botten är gjort på nötmaräng med nötterna pistage, vanötter och hasselnötter som rostas och sedan mixas ihop innan man blandar med marängen. Gräddar halva satsen i 15 minuter. Breder sedan på en saltkola som man tillagat under tiden den gräddats. Lägger sedan på resterande maräng och gräddar i ca 18 minuter till. Låter den sedan svalna. Så botten är alltså bakad i tre lager, två lager med nötmaräng och så en saltkolasås emellan.
Moussen är söt och syrlig från mango och passionsfrukt och lite frisk med yoghurt och creme fraiche. Kombinationen är fantastisk.
Testade också en lite ny dekorationsteknik där jag hällde mousse i några runda siliconfromar och som jag sedan gjorde ett liten hål som jag fyllde med passionsfruktsgelé så det skulle se ut som ägghalvor till påsk.
Men kan även bara dekoreras med passionsfrukt och citronmeliss eller att man gjuter små formar med passionskräm.
Har även någon gång gjort knäckflarn som jag även använde som dekoration

Fler bilder
Insänd av:
Karin Hassle
(Visited 20 times, 1 visits today)

kommentera

kommentarer

Liknande tårtor

Rosa tårta

En rosa tårta som passar lika bra till födelsedagen som för att uppmärksamma rosa oktober. Sött, syrligt och fruktigt i bra balans.